BBQ vanavond?

Zomertijd is barbecuetijd. Het is dan ook gezellig druk op de boerderij van de familie Wolf. Sinds 2010 zijn Seppe en Hilde Wolf gespecialiseerd in biologisch vlees en in melk. Het vlees en de (verwerkte) melk worden zowel thuis als op de markt verkocht. Daarnaast is er de verkoop aan zogenaamde voedselteams, een groep mensen die samen voedsel aankopen.

Seppe is een echte vleeskenner en hij is verzot op barbecue. Dankzij zijn 3 tips bereid jij vanavond een geslaagde barbecue.

1. Koop bewust

“Door vlees rechtstreeks bij de boer in je buurt te kopen steun je de lokale boeren. Doordat er geen tussenpersonen zijn, betaal je een correcte prijs voor je vlees. Soms zeggen klanten dat ze het vlees duur vinden. Maar het is belangrijk dat mensen zich realiseren dat ze betalen voor kwaliteit. En kwaliteit proef je!”

“Bovendien legt ons vlees weinig kilometers af. Dat komt het milieu ten goede. De enige afstand die ons vee aflegt is de weg naar het slachthuis. Het slachthuis dat we kozen is weliswaar niet meteen naast de deur maar toch op een beperkte afstand. ”

2. Kies voor kwaliteit

“De kwaliteit van ons vlees is onvergelijkbaar. Onze koeien krijgen 4 à 5 jaar om te groeien in de wei en krijgen een gevarieerde voeding bestaande uit grassen en eigen granen. In de wei staan ook heel wat kruiden. Het lijkt op het eerste zicht onkruid, maar dat is het zeker niet. Een brandnetel, bijvoorbeeld, bevat heel wat ijzer, calcium en andere mineralen. Als je dieren goed eten, weerspiegelt zich dat ook in de smaak van het vlees.”

3. Zorg ervoor dat het vlees mals blijft

“Je kolengloed moet goed heet zijn en er mogen geen vlammen meer uitkomen. Kruid je vlees eerst goed met peper en zout. Schroei het dan dicht en laat het niet te lang op de barbecue liggen. Zeker steak mag nog rood zijn vanbinnen. Onze steaks zijn perfect voor de barbecue omdat ze ingekruist zijn met het Engelse Herefordras. Daardoor heeft het vlees een vollere smaak met iets meer vet. Dat vet smelt op je barbecue. Met 3 minuutjes aan de ene kant en 3 minuutjes aan de andere kant is je steak perfect!”

Historiek van bioboerderij Dubbeldoel:

Het gezin Wolf woont in Gooik, een dorpje in het idyllische Pajottenland. Seppe en Hilde groeiden er op als buurjongen en -meisje en werden later man en vrouw. Intussen hebben ze er ook twee schatten van kinderen bij. Hun boerderij namen ze over van de tante van Hilde. Ze vormden het bedrijf in 2010 om tot bioboerderij en ze verkopen vlees en producten met melk zoals ijsjes, yoghurt, en boter.