Blueberry Fields: de leukste pluktuin van Limburg

Paniek! Het is augustus en de zomervakantie is (nog maar) halverwege. Je hebt dus al een maand gezocht naar entertainment en opvang voor zoon- of dochterlief en je moet nog een hele maand – niet 30 maar de volle 31 dagen! – zien te vullen . Nu ook de inspiratie van oma en opa uitgeput geraakt en de kinderen genoeg krijgen van de zomerkampen helpen wij je graag een handje. Check deze 3 superleuke tips van Nele, straffe madam en eigenares van Blueberry Fields, de leukste pluktuin van Limburg!

Wat zijn de leukste activiteiten in en rond Blueberry Fields?

1. Bosbessen plukken

In augustus behoren blauwe bessen tot de seizoenstoppers. Je kan ze nu overal vinden en de smaak is op zijn best. In de pluktuin van Blueberry Fields kan je zelf je eigen blauwe bessen plukken. “Bosbessen plukken is pure nostalgie. Het geeft veel rust om de besjes een voor een te plukken en in je bakje te laten vallen. Het geluid van bessen die in een leeg emmertje vallen is gewoon zalig.” Neem zeker een doosje mee zodat je de geplukte oogst naar huis kan nemen.

2. Het natuurgebied “de Vallei van de Zwarte Beek”

Genoeg bessen geplukt en de buikjes rond gegeten? Breng dan een bezoekje aan het natuurgebied dat grenst aan de Blueberry Fields. Het biedt een wonderschone omgeving met klaterende beekjes en een diverse fauna en flora. Rond de boerderij en tussen de plantages lopen enkele originele bewegwijzerde wandelpaden. “Er is een hele mooie wandeling van 2.5 à 3 kilometer die heel gevarieerd is. Je komt langs stukken weiland en de bosbessenstruiken maar ook langs de gebouwen waar we confituur maken. Overal hangen er infobordjes met een woordje uitleg over hoe we werken of welke bomen er precies staan. Daarnaast is er ook nog een kortere aangepaste wandeling zodat mensen met een rollator of een buggy ook kunnen genieten van een mooie wandeling en van het prachtig uitzicht.”

3. Een lekker bosbessendrankje op het gezellige terras

Van al dat plukken en wandelen heb je wellicht honger gekregen. Op het terras van Blueberry Fields kan je genieten van heel wat lekkers voor jong en oud. “Onze focus ligt volledig op het onthaasten. Daarom hebben we dit jaar voor het eerst ook kleine hangmatjes gehangen voor de kinderen. Ze kunnen dan op een leuke manier uitrusten na een intensieve wandel- en pluktocht.”

Benieuwd of er ook een pluktuin in jouw buurt bestaat? Gebruik de zoekfunctie en ontdek zelfpluktuinen, hoevewinkels en boerderijen in jouw buurt!