Kaasmakerij De Moerenaar

Kaasmakerij De Moerenaar

Producent

Kaasmakerij De Moerenaar

Het verhaal van kaasmakerij De Moerenaar begint meer dan 20 jaar geleden, toen Tine Denoo startte met het bereiden van kaas. Al doende leerde ze alle kneepjes van het vak. Eerst van emmer tot emmer, later werd met de deskundige hulp van kaasmaker Lucien dagelijks ongeveer 3000 liter melk verwerkt naar heerlijke hoevekaas. In 2017 stapten zoon Thijs en echtgenote Lien als jonge kaasmakers in de voetsporen van de vorige generatie. Met een splinternieuwe kaasmakerij, eveneens op de hoeve, is de groei niet meer te stoppen en leveren zij ambachtelijke kazen aan verschillende voedingsketens en grossisten.

Bij Kaasmakerij De Moerenaar hechten ze enorm veel belang aan de versheid van hun producten. Alle zuivelproducten worden dagelijks vers en ambachtelijk bereid, met dagverse melk van de koeien. Zij krijgen enkel natuurlijke voeding, aangevuld met mineralen. Extra aandacht gaat naar het beste stremsel, het persen, het zoutproces en een stockageperiode van minstens zes weken op speciale houten planken.