Quinoa in Vlaanderen

Waarom?

Quinoa is hip. Er is in Vlaanderen veel vraag naar quinoa omwille van de trend naar eiwitdiversificatie en doelgroepenvoeding (glutenvrij, suikerarm). Momenteel wordt het gros van de quinoa in Vlaanderen ingevoerd vanuit Zuid-Amerika. Het areaal lokale quinoa bedraagt slechts 50 hectare. Dat moet dus opgeschaald worden. Een haalbare kaart, want de afgelopen 5 jaar werd al veel werk verzet om van quinoa een potentiële nieuwe Vlaamse teelt te maken. 

 

 

 

 

Jouw mening

Met de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen werken Vlaamse onderzoekers aan de lokale teelt van het pseudograan quinoa. Vijftien vragen, evenveel (meerkeuze)antwoorden en amper drie minuten van uw tijd. Meer is niet nodig om ons daarbij te helpen. Je kan meer dan één keuzemogelijkheid aanduiden, en voor jou niet relevante vragen overslaan.

Naar de enquête

Aan de slag met Belgische quinoa

Pilav -of pulav, of palaw of plov- is éen van 's werelds meest populaire rijstgerechten. Het concept is eenvoudig. Een gesloten pot in de oven met rijst, peulvruchten, noten, fruit, specerijen (en vlees indien gewenst). Het resultaat is een heerlijk geurend, gezond en makkelijk troostmaal waar je eindeloos in kan variëren. Atelier M. maakt een vegetarische versie op basis van Belgische quinoa.

Naar het recept