Boekweitflensjes met appel, rozijnen en vanillesaus

Benodigdheden

Voor de vanillesaus:

  • 2,5 dl volle melk
  • 1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden
  • 5 eierdooiers
  • 50 g suiker

Voor de boekweitflensjes:

  • 75 g boekweitbloem
  • 50 g tarwebloem
  • 2 eieren, gesplitst
  • 2,5 dl melk
  • snuifje zout
  • 2 appels, in kwartjes
  • boter
  • 50 g rozijnen 20 minuten in rum geweekt

Bereidingswijze

Voor een uitgebreide werkwijze kijk op Lekker van bij Ons

Tips

  • Vanillesaus of crème anglaise maken, is niet voor iedereen weggelegd. Je kan het vervangen door verse slagroom of reeds klaargemaakte vanillesaus.
  • Soms wordt ook bier (met hergisting op fles) of karnemelk toegevoegd aan het pannekoekendeeg om het deeg te helpen rijzen. 
  • Probeer ook eens de hartige variant: Limburgse boekweitkoek