Feestelijk varkenskroontje met veenbessen, witloof en stro-aardappeltjes

Benodigdheden

  • 1 varkenskroon van +/- 800 g (met beentjes)
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel gedroogde chiliflakes (optioneel)
  • 2 theelepels olijfolie of arachideolie
  • Hoeveboter
  • Grof zeezout
  • 2 rode uien
  • 1 zakje veenbessen
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Suiker naar smaak
  • 12 stronkjes grondwitloof
  • 1 kg bloemige aardappelen

Bereidingswijze

Voor een uitgebreide werkwijze kijk op Lekker van bij Ons

Tips

  • Stro-aardappeltjes worden ook wel pomme-paille, steppegras, luciferfrietjes, prairiegras of zelfs hooi genoemd. 
  • Een sausje zou niet misstaan. Je kan gewoon vleesjus maken, maar ook een peper- of champignonsaus of zelfs een heerlijke Béarnaise