Gebakken rode poon met gestoofde prei, coulis van karnemelk en vers gepelde grijze garnalen

Benodigdheden

RODE POON

  • 4 rode poonfilets van 150 g, met vel
  • boter
  • peper en zout

COULIS KARNEMELK

  • 200 g geschilde vastkokende aardappelen (ratte)
  • 200 ml water
  • 300 ml karnemelk
  • peper en zout

JONGE PREI

  • 2 wit van prei
  • boter
  • peper en zout

BASILICUMOLIE (OPTIONEEL)

  • 45 g basilicum
  • 70 g spinazie
  • 25 g krulpeterselie
  • 250 ml goede olijfolie
  • peper en zout
  • ijsbad

EMULSIE GRIJZE GARNAAL

  • 700 g ongepelde garnalen
  • 300 g garnaalschalen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eiwit
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 liter water
  • 1 klontje boter
  • citroensap (optioneel)

AFWERKING

  • postelein of basilicum

Breidingswijze

Voor een uitgebreide werkwijze kijk op Lekker van bij Ons

Tips

  • Rode poon is vis van het jaar 2017 en duurzaam gevangen Noordzeevis. Je kan deze natuurlijk vervangen door een andere vis.
  • In plaats van de basilicumolie, kan je misschien ook wat pesto gebruiken