Gebakken rode poon met gestoofde prei, coulis van karnemelk en vers gepelde grijze garnalen

Benodigdheden
RODE POON
- 4 rode poonfilets van 150 g, met vel
- boter
- peper en zout
COULIS KARNEMELK
- 200 g geschilde vastkokende aardappelen (ratte)
- 200 ml water
- 300 ml karnemelk
- peper en zout
JONGE PREI
- 2 wit van prei
- boter
- peper en zout
BASILICUMOLIE (OPTIONEEL)
- 45 g basilicum
- 70 g spinazie
- 25 g krulpeterselie
- 250 ml goede olijfolie
- peper en zout
- ijsbad
EMULSIE GRIJZE GARNAAL
- 700 g ongepelde garnalen
- 300 g garnaalschalen
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eiwit
- enkele blaadjes basilicum
- 2 liter water
- 1 klontje boter
- citroensap (optioneel)
AFWERKING
- postelein of basilicum
Breidingswijze
Voor een uitgebreide werkwijze kijk op Lekker van bij Ons
Tips
- Rode poon is vis van het jaar 2017 en duurzaam gevangen Noordzeevis. Je kan deze natuurlijk vervangen door een andere vis.
- In plaats van de basilicumolie, kan je misschien ook wat pesto gebruiken