Gegrilde varkensschouder met tomatensalsa en maïs

Benodigdheden

  • 4 sneden varkensschouders
  • 4 maïskolven
  • 150 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen (sap)
  • 1 limoen
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Voor de vleesrub:

  • 2 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el knoflookpoeder
  • 0,50 tl komijnpoeder
  • 2 el honing
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

Een uitgebreide werkwijze vind je op Lekker van bij Ons.

Tips

  • Je kan eerder welk type varkenslapje gebruiken voor dit recept
  • Of het lapje vervangen door een lekker stukje steak, lamsvlees, kip of konijn
  • Je bbq-vlees haal je natuurlijk recht van bij de boer!