Gepofte aardappel met witloof, oude kaas en bloemkoolsaus

Benodigdheden

  • 4 grote, bloemige aardappelen
  • 4 stronken witloof
  • bosje kervel
  • 1 el honing
  • 120 ml lichte room
  • 100 g oude kaas
  • 40 g hazelnoten
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de bloemkoolsaus:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ kleine bloemkool
  • 220 ml groentebouillon
  • 1 el citroensap
  • snuf nootmuskaat

Bereidingswijze

Een uitgebreide werkwijze vind je op Lekker van bij Ons.

Tips

  • Aan het aardappelkruim kan je steeds ook wat gebakken spekjes of hespenreepjes toevoegen
  • Voldoende kruiden met peper en nootmuskaat is de boodschap, let wel op met zout, want de kaas geeft al een zoute toets.