Lamskroon met pastinaakpuree en pompoen in de oven

BENODIGDHEDEN

  • 2 lamskronen 
  • 2 teentjes knoflook (geperst) 
  • 1 bosje tijm 
  • boter

Pastinaakpuree

  • 700 g pastinaken 
  • 250 g bloemige aardappelen 
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt 
  • 1 el mosterd 
  • 2 el zure room 
  • nootmuskaat 
  • peper 
  • zout 

Groenten

  • 400 g pompoenen 
  • 250 g kastanjechampignons (gehalveerd) 
  • 8 wortelen 
  • 0,50 knoflookbol 
  • 2 el tijm 
  • olijfolie 

Portosaus

  • 400 ml porto 
  • 200 ml runderbouillon 

 

BEREIDINGSWIJZE

Voor een uitgebreide werkwijze kijk op Lekker van bij Ons.

TIPS

Bekijk het volledige kerstmenu hier