Varkenskroontje met witte asperges en aardappelpuree met daslook

Benodigdheden

Voor het varkenskroontje:

  • 1 varkenskroontje van +/- 800 g (3 beentjes)
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de asperges:

  • 16 dikke Belgische asperges
  • olijfolie
  • handvol peterselie
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • paar druppels citroensap

Voor de aardappelpuree met daslook:

  • 350 g geschilde aardappelen (bv. Charlotte)
  • 100 g ongezouten boter
  • 125 g volle melk
  • 1 klein handjevol daslook (een plant die niet op look lijkt, maar wel de typische smaak heeft)

Breidingswijze

Voor een uitgebreide werkwijze kijk op Lekker van bij Ons.

Tips

  • Daslook kan je vervangen door lente-uitjes, bieslook, kervel, peterselie, raapsteeltjes, waterkers, ...
  • Verkooppunten van asperges recht van bij de boer vind je hier