Varkensspiering met courgettecrème, bonen-venkelsalade en dikke ovenfrieten

Benodigdheden

Voor de gemarineerde varkensspiering:

  • 4 varkensspieringkoteletten van ± 150 g
  • 2,5 dl olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl azijn
  • 4 el honing
  • 2 el suiker
  • 2 el ketchup
  • tabasco naar smaak
  • peper
  • zout

Voor de courgettecrème:

  • 2 courgettes, versneden
  • 2 sjalotten
  • peper
  • zout
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix, kant-en-klaar)
  • 1 el witte wijn
  • 1 el sherry-azijn

Voor de bonen-venkelsalade:

  • ½ venkelknol
  • 1 rode ui
  • 100 g boterbonen
  • 1 el hazelnootolie
  • ½ el citroensap
  • ½ el sushi-azijn
  • peper
  • zout
  • 1 handje bladpeterselie, fijngesneden

Voor de dikke ovenfrieten:

  • 8 grote, vastkokende aardappelen
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 à 3 tenen ongepelde knoflook
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

Voor een uitgebreide werkwijze kijk op Lekker van bij ons.

Tips

  • Voor je bbq-vlees kan je steeds terecht bij je lokale boer
  • Met de kruiding, olies en azijnen kan je zo veel experimenteren als je wil
  • Seizoensgroenten te over in de zomermaanden: profiteer nu van de overheerlijke boontjes, courgettes, venkel en nog zoveel meer.