Witlooftaartjes met schapenkaas

Benodigdheden

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 4 à 6 stronken grondwitloof
  • 100 g verse kaas (platte kaas)
  • 100 g verse hoeveschapenkaas 
  • 1 ui
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 25 g suiker
  • Handvol walnoten, grof gehakt
  • Handvol rucola
  • Hoeveboter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Voor een uitgebreide werkwijze kijk op www.lekkervanbijons.be.

Tips

  • Geen hoeveschapenkaas te vinden in je buurt? Probeer eens verse geitenkaas of een andere kaassoort die goed afsmaakt.
  • Je kan je bladerdeeg ook zelf maken. Hiervoor gebruik je natuurlijk de beste hoeveboter
  • Zorg ervoor dat het witloof na het bakken niet meer te vochtig is, anders gaat het bladerdeeg zompig worden! Laat het desnoods nog even uitlekken voor het in de vormpjes te doen.