Rijstpap

Benodigdheden

Voor 4 personen:

  • 1 l rauwe hoevemelk
  • 130 g rijst
  • 75 g suiker
  • Saffraan
  • 2 eidooiers
  • Vanillestokje
  • Kaneel
  • Bruine suiker 

Bereidingswijze

Spoel de rijst en laat uitlekken. Breng de melk aan de kook. Doe er suiker, vanillemerg, kaneel en saffraan bij. Laat de rijst in de melk glijden en laat hem 30 minuten of langer op een zacht vuurtje koken tot hij gaar is.

Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is, want hij zal nog verdikken tijdens het afkoelen.

Roer de eierdooiers los en roer ze door de rijstpap. Doe eventueel nog een klontje hoeveboter bij de warme rijstpap.

Dien de rijstpap op met bruine suiker.

Voor een uitgebreide werkwijze zie Lekker van bij ons

Tips

  • Je kan de rijstpap ook zonder suiker maken en dan achteraf bijzoeten met alleen de bruine suiker.
  • Er bestaat speciale rijst voor rijstpap, maar met gewone witte rijst moet het ook wel lukken.
  • Veel roeren is de boodschap. Zoals bij het maken van risotto komt het zetmeel vrij door frequent roeren en dikt je pap in.