Geiten- en schapenzuivel

WAAR KAN IK GEITENZUIVEL KOPEN RECHT VAN BIJ DE BOER?

Verspreid over Vlaanderen zijn er enkele geitenboerderijen. Het zijn vooral de lekkere smeuige geitenkaasjes waar de Belg verzot op is. Geitenmelk kan anderzijds ook een alternatief vormen voor mensen met een koemelkeiwitallergie. Wil je graag een bezoekje brengen aan een geitenboerderij en smullen van hun uitgebreid assortiment? Wij geven je alvast enkele adressen in Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen.

Waar kan ik schapenzuivel kopen recht van bij de boer?

Meer en meer vind je ook schapenboerderijen in Vlaanderen. De samenstelling van schapenmelk is helemaal anders dan die van koemelk of geitenmelk en daarom uiterst geschikt voor mensen met koemelkallergie. De melk is cholesterolarm en heeft een hoog calciumgehalte. Er worden zowel schapenkazen (brebis) van gemaakt als yoghurt en ijs. Je vindt verkooppunten van schapenzuivel in de provincie Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant & Brussel en West-Vlaanderen.

OP ZOEK NAAR MEER PRODUCTEN RECHT VAN BIJ DE BOER?

Wil je meer dan alleen geitenzuivel aankopen in de korte keten? Maak dan zeker gebruik van de zoekmotor om een verkooppunt in je buurt te vinden.