Lokale producten met een strik

Cadeaubonnen: een aantal vuistregels op een rij

  • De klant bepaalt zelf de waarde

Je klant koopt een cadeaucheque en bepaalt zelf de waarde of de invulling ervan. De persoon die deze cheque ontvangt kan deze uitsluitend inruilen in jouw verkooppunt. Zo vinden nieuwe klanten makkelijk de weg naar jouw verkooppunt en kunnen ze genieten van een jouw lekkere producten recht van bij de boer!

  • Ideaal bij feestperiodes

De bon kan het hele jaar door aangeboden worden. Toch is het handig om de cadeaubon iets meer in de kijker te plaatsen tijdens feestperiodes als moederdag, vaderdag of de eindejaarsfeesten.

  • Communicatie is belangrijk

Duidelijk communiceren is ook hier de boodschap. Laat je klanten regelmatig weten dat je de cadeaubon aanbiedt. Een affiche of een toonbankdisplay aan de kassa zijn hier handige hulpmiddeltjes.

  • Een creatief eindejaarsgeschenk

In plaats van de gebruikelijke eindejaarsattentie kan je je klant een cadeaubon geven die dezelfde waarde heeft als de attentie die je normaal geeft. Op die manier sla je twee vliegen in één klap. Je beloont je bestaande klant voor zijn trouwe aankopen én je geeft je klant een product uit eigen productie.

  • Een alternatief voor sponsoring

Een cadeaubon overhandigen kan een handig alternatief zijn voor het sponsoren van lokale verenigingen of sportclubs. Een bon kan een leuke prijs zijn in een tombola. En als je hem dan nog eens verpakt in een de bijhorende enveloppe, springt hij nog eens extra in het oog.

Cadeaubonnen bestellen

Bij VLAM kan je een pakketje van 50 cadeaubonnen en bijhorende enveloppes bestellen via het handige bestelformulier. Je kan de enveloppe ook opfleuren met een stickertje van de stickerrol.