’t Goed ter Heule

’t Goed ter Heule

Producent

’t Goed ter Heule

Justine Dewitte en Wieland Fisher namen het bedrijf over van de grootouders van Justine. Ondertussen groeide ’t Goed Ter ter Heule uit tot een bioboerderij die streeft naar de kortste keten, no waste en duurzaamheid.

Het grootste deel van de productie wordt thuis verkocht. De groenteresten gaan naar de dieren en de mest wordt gebruikt op het land. Zo is de cirkel rond.

Justine en Wieland gaan voor het totaalplaatje en proberen quasi zelfvoorzienend te zijn voor zichzelf en hun klanten. Ze hebben een ruim aanbod van groenten, aardbeien, frambozen en bessen; maar ook bloemen en kruiden ontbreken niet. Het is bewust een gemengd bedrijf dus ook verse eitjes en hoevevlees van kip, lam, varken, parelhoen en eend zijn aanwezig, allen van eigen kweek.

De vernieuwde hoevewinkel heeft de nodige aandacht voor versheid, kwaliteit, ambacht en lokaal.

Er is ook mogelijkheid om naar de zelfpluktuin, of openlucht-supermarkt, te gaan, waar je tijdens de openingsuren alles wat je nodig hebt kraakvers kan plukken. Je neemt een mandje of kruiwagen, een mes en snoeischaar, en trekt naar het veld waar aangeduid staat wat plukklaar is. Nadat je rijkelijk en supervers geoogst hebt, reken je af in de hoevewinkel.

Ondertussen werden de gebouwen in ere hersteld met een pracht van een binnenkoer vol eetbare planten en bloemen.

Toch was er nog steeds een missing link op de boerderij: ter plaatse proeven van de overvloed die ons land ons te bieden geeft. Tijd voor “Taste the farm!” Een eethuisje dat direct verbonden is met natuur en seizoenen, maar ook de oogst redt en verspilling tegengaat. In de omgebouwde stal kunnen unieke feestjes plaatsvinden in een magnifiek kader.

Laat je verrassen door de natuur en proef van een kleurrijke en kraakverse lunch, brunch, tapas of dessertjes vol eetbare bloemen en liefde. Aleksandra kookt verrassend, eenvoudig én verrukkelijk. De maaltijd is bereid met respect voor de natuur!