’t Klepperke: verrassend veelzijdige geitenproducten

Op zijn veertiende kreeg Tom Hendrickx een geit cadeau. Nu, 25 jaar later runt hij samen met zijn vrouw Kristel Gommers een geitenboerderij in Hoevenen. Eén geit werden er wat later vijftig en nu verzorgen Tom en Kristel dagelijks zo’n 600 melkgeiten. De hobby mondde uit in een heus passieproject.  

In 2006 stampte Tom, die landbouw studeerde, een boerderij uit de grond en begon met geiten melken. Zijn grootouders boerden ook en naar hun voorbeeld kreeg hij de smaak stevig te pakken. Na veertien jaar boeren, startten Kristel en Tom in 2020 met hun hoevewinkel. Een uitbereiding aan hun boerderij. Met de verse geitenmelk die ze door een collega laten verwerken tot heerlijk verse producten, bieden ze hun klanten het allerbeste van hun geiten aan.  

Vier uur in de melkcarrousel

Twee keer per dag melkt Tom zijn 600 geiten. 's Ochtends en 's avonds spendeert hij zo'n twee uur met de geiten in de melkcarrousel. En die warme zorg en dat persoonlijk contact, dat proef je. Om de drie dagen wordt de verse melk opgehaald. Collega boeren verwerken de verse melk tot heerlijke zuivel- en lamsproducten. Met eigen tapasworst, zachte en vaste geitenkaasjes, een heerlijk lamsboutje voor op de barbecue of vers geitenijs voorzien Tom en Kristel bij ‘t Klepperke hun vaste klanten van heerlijke zuivelproducten.  

Tom en Kristel kiezen bewust voor lokale verkoop in hun hoevewinkel. Alle producten die ze verkopen, komen van de melk van hun geiten die verwerkt wordt door hun collega's. Een kwalitatieve en lokale samenwerking met tevreden klanten als gevolg. 

Eigen lamvlees

De toekomst ziet er mooi uit voor ’t Klepperke. Met een uitbereiding van hun hoevewinkel en meer focus op lamsvlees hebben ze de komende jaren hun handen vol met nieuwe projecten. Want het lamsvlees van de jonge bokken dat ze zelf versnijden en zowel in hun hoevewinkel als aan lokale restaurants verkopen, is een piste die ze in de toekomst willen verkennen en verder uitdiepen.

Wil je zelf proeven van de heerlijke zuivelproducten en lamsproducten van ‘t Klepperke? Neem dan zeker een kijkje op hun website: https://www.tklepperke.be/