Groenteabonnement

Wat is een groenteabonnement?

Je kan een abonnement nemen op een wekelijks groente- en/of fruitpakket: je betaalt vooraf en kan (twee)wekelijks een pakket afhalen bij een afhaalpunt in je buurt. 

Kan ik me in de buurt aansluiten bij een groenteabonnement?

Een groenteabonnement in de buurt vind je zeker en vast via onze zoekfunctie. 

Vind een groenteabonnement in je buurt

Welke hoeveproducten kan je via een groenteabonnement krijgen?

De producten zijn altijd afkomstig uit de biolandbouw. Er bestaan groente- en fruitabonnementen waarin de landbouwer zijn eigen groenten en/of fruit in stopt, waarbij hij het assortiment van het pakket vaak aanvult met groenten van collega’s of een biogroothandel om je een divers pakket te kunnen leveren. Je wordt meestal vooraf op de hoogte gebracht van de groenten die in je pakket zullen zitten. Zo kan je je weekmenu vooraf voorbereiden. Sommige groenteabonnementen steken ook enkele recepten ter inspiratie bij je groentepakket. 

Waarom zou je je aansluiten bij een groenteabonnement?

Net als bij de andere verkooppunten van de korte keten krijg je een (h)eerlijk product voor een eerlijke prijs. Doordat het aantal schakels beperkt is, is de prijs die jij betaalt meestal ook de prijs die de boer ontvangt. En doordat je je engageert voor een abonnement, is de boer zeker van zijn afzet. De producten in je pakket leggen bovendien geen overbodige voedselkilometers en zijn helemaal in het seizoen.   

Wat is het verschil tussen een groenteabonnement en een groentepakket in de winkel?

Zoals de naam het al aangeeft, is een groenteabonnement een soort van abonnement. Je betaalt altijd vooraf voor een bepaalde periode. Zo is de landbouwer zeker van zijn afzet. Een groentepakket in de winkel is ook samengesteld door de landbouwer, maar kan je vrijblijvend meenemen. Er is dus geen abonnement aan verbonden.