Hoevewinkel

Wat is een hoevewinkel?

Een hoevewinkel of boerderijwinkel is meestal een verkoopruimte op het bedrijf zelf. De hoevewinkel ligt meestal op het bedrijf, in sommige gevallen echter ook in de dorpskern (afhankelijk van nabijheid). Soms is er ook helemaal geen sprake van een echte winkel. Veel landbouwers verkopen bijvoorbeeld recht vanuit hun schuur. Producten zoals appels, peren, aardappelen… worden vanuit grote bakken aangeboden in een hoekje van de sorteerruimte. Alleen voor de verkoop van zuivel en vlees is koeling nodig en dus een echte winkelruimte, die aan strenge hygiëne-eisen moet voldoen.

Waar vind ik een hoevewinkel bij mij in de buurt?

Een hoevewinkel in de buurt vind je zeker en vast via onze zoekfunctie. 

Vind een hoevewinkel in je buurt

Waarom zou ik kopen bij een boerderijwinkel?

De hoevewinkel is vaak gevestigd op de boerderij zelf, wat voor een bijzondere ervaring zorgt. Je ziet meteen waar de producten vandaan komen. Bovendien kom je in contact met de persoon die je producten gekweekt, geteeld of geproduceerd heeft. Op zijn beurt weet de producent wie zijn producten zal verorberen. En net als bij de andere verkooptypes van de korte keten weet je perfect waar je producten vandaan komen. De boer produceert, kweekt en bewerkt zijn eigen producten en biedt deze rechtstreeks aan jou aan, zonder tussenschakels. Ontdek meer voordelen in ‘Waarom recht van bij de boer kopen’

Welke hoeveproducten kan ik kopen bij een hoevewinkel?

In de hoevewinkel worden de eigen producten (primair of verwerkt) van het bedrijf verkocht. Meestal verkoopt de boer enkel zijn eigen producten, soms vult hij zijn assortiment aan met hoeveproducten van collega-landbouwers. Het assortiment in de korte keten is soms zelfs uitgebreider dan in de supermarkt. Je vindt er exclusievere groenten, vleesbereidingen, aardappelvariëteiten… Perfect voor fijnproevers!