Voedselteams

Wat is een voedselteam?

Een voedselteam is een groep van mensen uit dezelfde buurt. Ze werken samen om een waaier aan voedingsproducten rechtstreeks bij de boer of producent aan te kopen. Elk team bestaat uit zo’n 20 gezinnen, die zichzelf organiseren bij de wekelijkse groepsaankoop. Word je lid van een voedselteam, dan krijg je toegang tot een webwinkel. Daar heeft jouw team zijn eigen unieke bestellijst. Je kiest dus uit producten van boeren die een aanbod hebben voor jouw team. Elk voedselteam beschikt ook over een eigen depot of opslagplaats. Daar wordt het bestelde voedsel wekelijks op een vaste dag geleverd. De afrekening gebeurt maandelijks: elk teamlid stort zijn bedrag op de gezamenlijke rekening, en vanaf die rekening betaalt de groep de producenten.

Zijn er ook voedselteams bij mij in de buurt?

Kijk of er ook in jouw buurt een voedselteam actief is via onze zoekfunctie.

Vind een voedselteam in je buurt

Welke voordelen biedt kopen bij een voedselteam?

Sluit je je aan bij een voedselteam, dan bestel je wekelijks verse ingrediënten – in een muisklik! Je hoeft ze enkel nog op te halen in je lokale depot. Het aanbod van producten is uitgebreid en gevarieerd, de kwaliteit supervers. En betalen doe je een keer per maand, via overschrijving.

Welke hoeveproducten kan ik kopen bij een voedselteam?

Het aanbod is afhankelijk van de boeren en producenten die aan jouw voedselteam verbonden zijn. Meestal is er een gevarieerde keuze uit seizoengroenten en fruit, hoevezuivel en hoevevlees (al dan niet bio), brood, bloem, streekproducten enz. Rechtstreeks uit de productie, het depot in: versheid is dus gegarandeerd!

Meer info: www.voedselteams.be